Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

TA KΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

TA KΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ) και ο Δήμος Παιανίας διοργανώνουν μια μοναδική γευσιγνωσία των κρασιών της Αττικής με άρωμα Χριστουγέννων την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00-19:00 στο Μουσείο Βορρέ.

 

Δοκιμάστε πρώτοι τα φρέσκα κρασιά εσοδείας 2017, πειραματικές οινοποιήσεις

και παρακολουθήστε τα δυο masterclasses από τους Σίμο Γεωργόπουλο και Γρήγορη Μιχαήλο Dip (WSPC).

 

Συμμετέχουν τα οινοποιεία:

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΑΩΤΟΝ WINERY

ΓΚΙΚΑΣ WINERY

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ

ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΚΡΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΡΚΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΔΑΒΑΡΗ

ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ

ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΛΩΝΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΛΙΕΠΟΥΡΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΜΕΓΑΠΑΝΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΝΙΚΟΛΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΣΙΝΗΣ

ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΕΖΑ

ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ

 

Ελεύθερη είσοδος

Ώρες masterclasses: 15:00 και 17:00

 

 

ΘΕΜΑΤΑ MASTERCLASSES

 

ΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

MASTERCLASS 

 

Σαββατιανό: Φρέσκο είναι υπέροχο, παλαιωμένο είναι σπουδαίο!

 

Εισηγητής: ΣΙΜΟΣ ΓΕΟΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κυρ. 17 Δεκ 2017 - Μουσείο Βορρέ 15:00-16:30

Την τελευταία δεκαετία  το Σαββατιανό έχει αποτινάξει από πάνω του την αντίληψη ότι δεν μπορεί να δώσει ποιοτικά αποτελέσματα και με τις επιδόσεις του έχει θέσει εαυτόν ανάμεσα στα κορυφαία σταφύλια που έχει να παρουσιάσει η χώρα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ξένοι οινόφιλοι που δοκιμάζουν Ελληνικά κρασιά εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα από τις αρετές του.

Σημαντικός παράγοντας για τις επιδόσεις του Σαββατιανού είναι η μεγάλη ηλικία των αμπελώνων, που σε συνδυασμό με την γνώση και την εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι παραγωγοί της περιοχής αλλά και τον μοντέρνο εξοπλισμό που πλέον οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν, επιτρέπει να ξεζουμιστεί κάθε στάλα ποιότητας της ιστορικής ποικιλίας.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε εξαιρετικά φρέσκα Σαββατιανά με τέλεια  ισορροπία και νεύρο, όμως παράλληλα τα μπολιάζουν με ξεχωριστό πάχος, γευστική δύναμη και μάκρος.

Έτσι το Σαββατιανό φουλάρει τις γευστικές “μπαταρίες” που του επιτρέπουν να παλαιώσει και να αποκτήσει εκφραστικό μπουκέτο, πολυπλοκότητα στο στόμα και ηδονιστική βελούδινη επίγευση.

Ο γνωστός οινογράφος και οινοκριτικός Σίμος Γεωργόπουλος μας ξεναγεί στο υπέροχο κόσμο  του Σαββατιανού μέσα από μια γευσιγνωσία 12 κρασιών που περιλαμβάνουν 3 μίνι κάθετες δοκιμές καταξιωμένων εκπροσώπων της ποικιλίας. Μην χάσετε λοιπόν την ευκαιρία της συμμετοχής σε μια απολαυστική όσο και σπάνια δοκιμή!

Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή έως Παρ 15/12 στο info@enoaa.gr , στο inbox της σελίδας https://www.facebook.com/atticavineyards/


ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Dip (WSPC)

Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Εισηγητής:  Γρηγόρης Μιχαήλος  Dip WSET

Κυρ. 17 Δεκ 2017 - Μουσείο Βορρέ 17:00-18:30

Όποια κατεύθυνση και αν διαλέξεις από το κέντρο της Αθήνας, γρήγορα μπορείς να βρεθείς στην καρδιά του εντυπωσιακού αμπελώνα των 60000 στρεμμάτων.  Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ροδίτης αλλά και Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Μανδηλαριά μαζί με την μοναδική Ρετσίνα, συμβάλλουν στον πλουραλισμό αρωμάτων και γεύσεων που μπορείτε να συναντήσετε στο ποτήρι σας.

Οι ιδέες, οι ανησυχίες, οι αγωνίες, τα πειράματα αλλά οι κλασικές εκφράσεις των κρασιών της Αττικής σε μια γευστική δοκιμή με οδηγό τον Γρηγόρη Μιχαήλο Dip WSET.

Περιορισμένες θέσεις

Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή έως Παρ 15/12 στο info@enoaa.gr , στο inbox της σελίδας https://www.facebook.com/atticavineyards/ 

 

ΣΙΜΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σίμος Γεωργόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί και το φαγητό από το 1998 σαν οινογράφος αλλά και κριτικός οίνου και γεύσης. Σήμερα συνεργάζεται με το FNL Guide, τον Οινοχόο, το Olive, τον Γαστρονόμο, το Influencers και το Anemos Μagazine διατηρώντας παράλληλα τον δικό του ιστότοπο simosgeorgopoulosblog.wordpress.com

Προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν γευσιγνωστικός σύμβουλος σε εστιατόρια και οινοποιεία ενώ διοργανώνει τις γευσιγνωστικές βραδιές “Κρασαρίσματα”.

Επίσης διδάσκει στην σχολή Genius in Gastronomy και παραδίδει διαλέξεις στα μεταπτυχιακά τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Οινολογίας.

Είναι συγγραφέας των δίγλωσσων οινικών οδηγών Only the Best και A Wine Glass Full of Greece.

 

ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (WSPC)

Γεννήθηκα στις 17 Ιανουαρίου του 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου το φαγητό και το κρασί πάντα κατείχαν ξεχωριστή θέση αφού προέρχομαι από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στο χώρο της εστίασης. Ο Νοέμβριος του 2004 με βρίσκει να ξεκινάω τις σπουδές μου στο WSPC και 5 χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2009, βρίσκομαι ανάμεσα στους 3 πρώτους απόφοιτους Diploma WSET στην Ελλάδα ενώ το 2015 μου απονεμήθηκε ο τίτλος του Certified Sommelier από το Court of Master Sommeliers. Γράφω, μπλογκάρω, μιλάω για το κρασί αλλά πάνω από όλα το αγαπάω… Αυτή την περίοδο μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δουλεύοντας σε προγράμματα προώθησης, είμαι σύμβουλος οίνου στην ομορφότερη κάβα της Αθήνας, το Mr Vertigo και κλέβω λίγη από τη λάμψη του ιστορικού εστιατορίου Βασίλαινας στο οποίο είμαι υπεύθυνος του προγράμματος οίνου. Κάπου ενδιάμεσα χάνομαι ανάμεσα στα μαθήματα του WSPC, στις λίστες κρασιών που φτιάχνω και στις παρουσιάσεις που οργανώνω. Πάνω και πέρα από όλα όμως προσπαθώ να διανύω πολλά χιλιόμετρα στον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα για να έρθω σε επαφή με εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη μαγεία του κρασιού και που εξιτάρουν τόσο το μυαλό μου όσο και την ψυχή μου.

 

Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή έως Παρ 15/12 στο info@enoaa.gr , στο inbox της σελίδας https://www.facebook.com/atticavineyards/