Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Περιγραφή

Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 500 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Στροφιλιά συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρίες.

ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το οινοποιείο στην Ανάβυσσο είναι η έδρα της εταιρίας και αποτελεί το κέντρο εμφιάλωσης και αποθήκευσης όλων των οίνων της Στροφιλιάς. Περιλαμβάνει κλιματιζόμενους χώρους δεξαμενών οινοποίησης (για τα σταφύλια του παρακείμενου κτήματος της εταιρίας αλλά και της χαρακτηριστικής για τον τόπο ποικιλίας Σαββατιανό), δεξαμενών αποθήκευσης, δρύινων βαρελιών και εμφιάλωσης. Είναι διακοσμημένο εσωτερικά και εξωτερικά με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών ενώ σε ανεξάρτητο χώρο υποδοχής επισκεπτών, πραγματοποιούνται οι γευστικές δοκιμές και οι εκδηλώσεις οινικού ενδιαφέροντος.

Στην Ανάβυσσο  Αττικής, είναι και η ιστορική της έδρα και το πρώτο της οινοποιείο. Στους γύρω αμπελώνες καλλιεργείται κυρίως το Σαββατιανό, που είναι άψογα προσαρμοσμένο στο Αττικό ξηροθερμικό κλίμα. Τα αμπέλια της περιοχής είναι συνήθως μεγάλης ηλικίας, διαμορφωμένα σε "κύπελλο", με πολύ μικρές στρεμματικές αποδόσεις και υψηλό ποιητικό δυναμικό, ενώ τα τελευταία 10-15 χρόνια νεότεροι καλλιεργητές πειραματίζονται και με άλλες ποικιλίες. Στον ιδιόκτητο αμπελώνα 35στρ. πλάι στο οινοποιείο, καλλιεργούνται η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, σε στηριγμένο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης, παρουσιάζοντας πολύ καλή προσαρμογή και τυπικότητα.