Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Περιγραφή

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Γεώργιος Μπέλμπας, εμπνευστής και δημιουργός του πύργου, πήρε την απόφαση να φτιάξει ένα παραδοσιακό πατητήρι, στο οποίο η παραγωγή κρασιού θα γινόταν με χειρωνακτικά μέσα (πατητάδες, στυφηλιές κλπ). Μετά από πολλά ταξίδια σε φημισμένες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης και Ελληνικά οινοποιεία, ξεκίνησε μία μεγάλη επένδυση στους αμπελώνες και το οινοποιείο του Πύργου Πετρέζα

Το μικρό αλλά όμορφο οινοποιείο προστατεύεται μονίμως από τους χοντρούς, μασίφ, πέτρινους τοίχους, που διασφαλίζουν με φυσικό τρόπο τις ιδανικές συνθήκες οινοποίησης, ωρίμασης και παλαίωσης των παραγόμενων οίνων στο κελάρι του. Το οινοποιείο του Πύργου είναι μέλος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής και διαθέτει δώμα για τη φιλοξενία κάποιου ταξιδιώτη που θα το επισκεφθεί. Ο αρχικός στόχος για χειρωνακτική παραδοσιακή οινοπαραγωγή μετουσιώθηκε σε πίστη στις ήπιες μεθόδους οινοποίησης, οι οποίες οδηγούν σε κρασιά που εκφράζουν τα αμπελοτόπια τους και την καλή πρώτη ύλη απ’ όπου προέρχονται, επενδύοντας όμως σε σύγχρονο εξοπλισμό.