Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Περιγραφή

Η δραστηριότητα του κτήματος ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, όταν η οικογένεια του Γιώργου Κοκοτού αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Σταμάτα, εγκαταλείποντας την αστική ζωή της μεγαλούπολης. Στο Κτήμα της Σταμάτας, ο Γιώργος και η Ανν Κοκοτού, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και ανέπτυξαν πλήθος δραστηριοτήτων με σεβασμό στη γη και σε ό,τι εκείνη προσφέρει. 

Σήμερα, από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, όπου καλλιεργούνται βιολογικά οι διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay, παράγονται 5 ετικέτες κρασιού. Η γκάμα συμπληρώνεται από το Σαββατιανό, που προέρχεται από συνεργαζόμενους αμπελώνες στην περιοχή της Σταμάτας, το Ασύρτικο, το Ροδίτη και το Gewürztraminer, από την περιοχή των Ερυθρών. 

Το κτήμα είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννοήσεως, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιούνται ποικίλες κοινωνικές εκδηλώσεις.