Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Περιγραφή

1905. Ο παππούς Γιώργος Βασιλείου φτιάχνει το πρώτο του κρασί στα Μεσόγεια Αττικής. Από τότε µέχρι σήµερα, για τρεις γενιές, στο Κτήµα Βασιλείου συνδυάζουµε την παραδοσιακή τέχνη µε τη σύγχρονη τεχνολογία για τη δηµιουργία ποιοτικών οίνων. Οι αµπελώνες βρίσκονται στο Κορωπί, σε µια έκταση 150 στρεµµάτων. Το Σαββατιανό, η παραδοσιακή ποικιλία των Μεσογείων, καλλιεργείται εδώ και µας δίνει το οµώνυµο κρασί. Ροδίτης και Ασύρτικο µας παρέχουν την ευκαιρία να δηµιουργήσουµε κρασιά µε πλούσια αρώµατα και λεµονάτη επίγευση. Το οινοποιείο του Κτήµατος είναι µια σύγχρονη ευρωπαϊκή µονάδα, µε άρτιο µηχανολογικό εξοπλισµό, οριζόντια πιεστήρια και ανοξείδωτες ψυχώµενες δεξαµενές για τον έλεγχο των ζυµώσεων και τη συγκράτηση των πλούσιων αρωµάτων των κρασιών µας.