Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Περιγραφή

Το κύριο οινοποιείο βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής. Εδώ στεγάζονται το εμφιαλωτήριο, τα γραφεία και η εμπορευματική διακίνηση.   Μέχρι το 1963 η μονάδα αποτελείτο από ένα οινοποιείο που απλά συγκέντρωσε τα σταφύλια της γύρω περιοχής των Μεσογείων, ακολουθούσε το πάτημα και η οινοποίηση. Διέθετε το φρέσκο κρασί στις ταβέρνες της Αττικής, οι οποίες την εποχή εκείνη  διατηρούσαν τα δικά τους βαρέλια. Μετά το 1963, όταν η εταιρεία σταμάτησε τις πωλήσεις  χύμα οίνου και άρχισε την εμφιάλωση των προϊόντων της, τότε ουσιαστικά στήθηκε το πρώτο εμφιαλωτήριό της, στο Μαρκόπουλο. Σήμερα, το οινοποιείο αυτό καλύπτει μια επιφάνεια 28 στρεμμάτων (2,8 εκτάρια), έχει χωρητικότητα αποθήκευσης κρασιού  περίπου 16 εκατομμύρια λίτρα, 6.000 τ.μ.  αποθηκευτικών χώρων, 4 γραμμές εμφιάλωσης, 1200 τ.μ. χώρους γραφείων και μεγάλους ανοιχτούς χώρους που εξυπηρετούν τις ανάγκες αποθήκευσης των πρώτων υλών, ειδών συσκευασίας, και ετοίμων προϊόντων. Το οινοποιείο στο Μαρκόπουλο απασχολεί σήμερα, 135 άτομα.