Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Περιγραφή

Δυτική Αττική

Τα αμπέλια απλώνονται κυρίως στην περιοχή των Μεγάρων, σε μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στα Γεράνεια όρη και τον Κιθαιρώνα. Οι δύο κόλποι που συνδέονται μ αυτή τη λωρίδα γης χαρίζουν ένα μόνιμο ρεύμα, που δροσίζει την περιοχή τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι δημιουργείται ένα μικροκλίμα με ήπιους χειμώνες, ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Τα αμπέλια απλώνονται σε ηλιόλουστες πλαγιές περιτριγυρισμένα από πεύκα και ελαιώνες. Το έδαφος είναι ασβεστολιθικό με υπολείμματα λάβας, άμμο και απολιθωμένα όστρακα. Μέχρι τα μέσα του ΄80 όλα τα σταφύλια τα διαχειριζόταν ο τοπικός Συνεταιρισμός.

Καλλιεργούνται οι ποικιλίες Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Αγιωργίτικο, Syrah, Grenache Rouge, Merlot.

1. Οινοποιΐα Γεώργιος Λαφαζάνης  

2. Οινοποιΐα Βόρδος

Δυτικη