Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Bόλτα στον Αττικό Αμπελώνα

Bόλτα στον Αττικό Αμπελώνα

Bόλτα στον Αττικό Αμπελώνα

Βόλτα στον Αττικό Αμπελώνα

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου | Ώρες 12:00-19:00 | Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206

 

Συμμετέχουν:

1) Κρασιά Αγγέλου 

2) Κρασιά Παπαγιάννη

3) Οινοποιΐα Αλλαγιάννη

4) Αμπελώνες Μάρκου

5) Κτήμα Βασιλείου 

6) Οικογένεια Γεώργα

7) Γκίκας Winery

8) Άωτον Winery

9) Κτήμα Δάβαρη

10) Εύοινος 

11) Κτήμα Κοκκοτού

12) Οινότρια Γη

13) Οινοποιείο Λιέπουρη

14) Οινοποιείο Μάρκου Βασίλη

15) Μικροοινοποιΐα Μυλωνά

16) Οινοποιΐα Νικολακόπουλος 

17) Κτήμα Παπαγιαννάκου

18) Κελλάρι Παπαχρήστου

19) Κρασιά Σίνη

20) Οινοποιείο Νικολού

21) Σταμάτης Wines

22) Στροφιλιά

23) Κρασιά Τσούρη

24) Οινοποιείο Φράγκου Αναστασία

 

MASTERCLASSES

 

Master Class Cheese & Wine Pairing Made In Attica!

με τον Ευάγγελο Μπερή

 

Το αγαπημένο χόμπυ των απανταχού οινόφιλων και γαστρολατρών είναι τα παντρέματα τυριών και κρασιών.

Η Αττική μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει και τα δύο. Φρέσκα, αρωματικά, πλούσια κρασιά και μοναδικά τυριά αξιόλογων παραγωγών.

Ο Δρ. Αμπελουργίας Ευάγγελος Μπερής συνδυάζει τα τυριά του γνωστού Τυροκομείου Κωσταρέλου με 12 κρασιά του Αττικού Αμπελώνα σε ένα σεμινάριο γεύσεων και εκπλήξεων.

 

Ώρα 13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ορόφου

 

Master Class Ρετσίνας

με τον Άρη Σκλαβενίτη

 

Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Το ελληνικό DNA έχει καταγεγραμμένη τη ρετσίνα ως το εθνικό ποτό, μαζί με το ούζο και το τσίπουρο.

Η φημισμένη, κοσμοταξιδεμένη, πολυασχολιασμένη ρετσίνα της Αττικής μεταφέρει ένα βαρύ φορτίο παράδοσης αλλά κι ένα φρέσκο βλέμμα που κοιτάζει μπροστά και διεκδικεί επάξια τη θέση της στο επώνυμο ποιοτικό κρασί.

Ο οινολόγος, οινοχόος και wine expert Άρης Σκλαβενίτης μας οδηγεί από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον της ρετσίνας Αττικής, ενώ παράλληλα δοκιμάζουμε παλαιωμένες, ερυθρωπές, βαρελάτες, κλασικές και σύγχρονες ρετσίνες.

 

Ώρα 16.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ορόφου

 

Κόστος συμμετοχής ανά Masterclass 10 ευρώ με κατάθεση στον λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής: 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR 6301720410005041093326071

Στην αιτιολογία να αναφέρεται Ονοματεπώνυμο και επιθυμητό Masterclass. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κωδικός MC#1CW ΓΙΑ ΤΟ Master Class – Cheese & Wine Pairing
Κωδικός MC#2R ΓΙΑ ΤΟ Master Class Ρετσίνας

 

Attica Vineyard Menu στο Clap The Restaurant

Το αγαπημένο εστιατόριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη Clap The Restaurant και ο chef Αλέξανδρος Τσιοτίνης, προτείνουν ένα ειδικό μενού συνδυασμένο με κρασιά του Αττικού Αμπελώνα για όλη την περίοδο των γιορτών!

Κρατήσεις στο εστιατόριο Clap The Restaurant: 210.341.1908